Hello there fluffies !
A venit vremea să ne jucăm de-a Master Chef !
Mi-am mutat biroul în grădină pentru că în sfârșit nu mai plouă, soarele-i blând cu noi iar vântul adie cald prin părul meu bălai…bla bla bla ahahahah :)) .
Ideea este că afară mi-a sărit în ochi grătarul și mi-am adus aminte că nu v-am mai scris de mult o rețetă de mâncărică bună așa că îmi iau revanșa și azi vă scriu două rețete .
Nu sunt cea mai mare expertă în domeniu, deaceea la prima rețetă mai „complicată” mă ajută mama mea cu ingredientele .
Este vorba despre Saramură de pui și pește. Eu sunt mai sclifosita la mâncare și trebuie să recunosc că nu mai mâncasem niciodată, deși părinții mei au făcut destul de des. Dar cum odată cu vârsta ni se schimbă și gusturile, se pare că am avut foarte mult de pierdut în acest timp pentru că saramura este GENIALĂ !
Este perfectă de făcut cu prietenii sau pentru prieteni ( dacă ei sunt leneși și stau la beri în timp ce alții mai harnici gătesc), așa că în weekend dacă e soare afară rezervați-vă timp pentru asta ! 🙂
Aveți nevoie de:
1. Carne de pui ( pulpite, piept, aripioare) și/ sau pește. Mama a luat macrou, zice că are mai puține oase.
2. O ceapă mare (sau două mici), un ardei gras roșu, un ardei gras verde, o căpățână mare de usturoi, doi ardei iuți ( din fericire eu nu i-am nimerit prea iuți căci nu suport mâncarea picantă) și 4 roșii.
3. Pe bucățile de pui și pește puneți sare grunjoasă apoi împreună cu toate legumele de mai sus, le puneți pe grătar și le faceți cum știți voi mă bine. Există cel puțin o persoană din grupul vostru de prieteni care este „expert la grătar” așa că nu o să dați greș !
Acum o să vă explic cum se face saramura.
Pentru toate incredientele de mai sus ( din care am mâncat vreo 6 persoane) am folosit 3/4 L apă.
Se pune apa la fiert iar când aceasta dă în clocot se adaugă toate legumele coapte , decojite și tocate în prealabil ( de la punctul 2) PLUS verdețuri : frunze de țelină, pătrunjel, leuștean, cimbru ( toate tocate, evident ). Le lăsați la fiert 3 minute apoi adăugați în această compoziție și carnea făcută pe grătar. Închizi focul și mai lași carnea la macerat încă 10 minute cel puțin ( cu capacul pus).
Simplu ca „bună dimineața soare ! ” 😀 Sare și piper adăugați după gust. Dacă aveți ardeii prea iuți, nu cred că mai e cazul să puneți și piper.
Noi am făcut și cartofii copți tot pe grătar și pâinea deasemenea un pic rumenită. Astea-s opționale, doar dacă aveți chef.
Anyway, tot ce v-am explicat mai sus este în zadar din punctul meu de vedere, dacă nu faceți și o mămăligă ! ! ! Saramura fără mămăligă e ca un festival fără bere, ca Sinzi fără roz, ca baby Deea fără Tigga :))
Sper că m-am făcut bine înțeleasă și mai sper să și încercați rețeta pentru că nu o să vă pară rău deloc ! Promit !
Uitați și câteva fotografii de la mine :
Trecem mai departe la a2a rețetă care este fooaaaaarte ușor de făcut, dar de efect :)) !
Este perfectă pentru oameni leneși sau nu foarte talentați în bucătărie. O puteți găti iubitului sau prietenelor când vin în vizită.
Este vorba de PASTE ! Yammmm, preferatele mele ! Din păcate acum încerc să țin un mic regim așa că nu le-am gătit special pentru articol (căci aș fi căzut în păcat cu ele), dar vă explic pas cu pas și o să înțelegeți care-i schema.
Aveți nevoie de :
Paste ( Spaghete, pene sau tagliatelle, eu le-am ales pe cele din urmă), Șuncă ( vreo 10 felii), Ciuperci ( la conservă sau proaspete), Smântână grasă 25% grasime ( 2 borcănele mici), mirodenii.
Mod de preparare:
1. Se pun pastele la fiert în apă cu sare.
2. În acest timp, căliți într-o tigaie șuncă tăiată fâșii sau cum aveți chef, împreună cu ciupercile feliate. Dacă sunteți harnici și nu vă grăbiți, puteți să prăjiți niște fâșiuțe din piept de pui în loc de șuncă.
3. Când șunca și ciupercile sunt aproape călite, puneți peste ele usturoi pisat, cât vă place vouă. O să dea o aromă super bună pastelor. După 3, 4 minute, adăugați în tigaie și smântâna împreună cu mirodeniile care vă plac : busuioc, oregano, piper sare etc. Amestecați câteva minute apoi închideți focul. Mie-mi place uneori să pun și boabe de porumb fiert. Puteți încerca și voi, e toppingul meu preferat 😀 !
4. Se scot pastele, se strecoară de apă, se clătesc apoi se amestecă cu compoziția din tigaie. Rețeta este pentru 2, 3 persoane.
5. Poftă bună ! Durează maxim 25 de minute prepararea 🙂
Rezultatul trebuie să arate cam așa :
Miammyyyyyy ce pofta mi s-a facuuuut ! Pfiuuuu !
SPOR LA GATIT ! Daca mai vreti o reteta de paste, verificati si articolul „repede si bun” !
Nu uitati sa puneti si dragoste 😛
V-am pupat aromat ! Muahhhh ! S.
Mi-ai facut o poftă de paste acum de-nu-mai-pot. Quick tip: dacă prima dată călești usturoiul tăiat maxim în 2, uleiul se aromatizează mai puternic decât dacă-l adaugi după. Unde pui ca e și bun, aproape dulce la sfârșit.
Mersi de sfat. Eu ma feresc sa pun din pruma usturoiul pentru ca daca se arde, devine amar 😀 :*
E riscant, dar dacă menții temperatura scăzută și când devine puțin rumenit, adaugi următorul ingredient, nu se mai arde. L-am mai ars și eu, nu-i bai :))
Sanzi ce fata de om care stie ce face ai in poza cu gratarul :))) Arata delicios tot, si eu pregatesc ceva de genul pentru blog, tot repede si bun :))
Kisses
http://miu-miu.ro/
Ahahahaha, sunt profesionista, nu ma joc ! Abia astept sa vad si reteta ta. SUnt fana „repede si bun”
2 modificari as adauga la reteta ta de paste…de faaapt, 3 :))) 1. pune usturoiul cam cu 15 min inainte in ulei de masline si lasa-l asa, inainte sa te apuci de gatit..isi lasa aroma in ulei si va fi mult mai gustos. 2. foloseste smantana pt gatit, dulce, nu din aia fermentata…va fi mult mai gustos si 3. pune parmezaaaaaan la final :))) mult parmezan ;)) siiiii, daca mai vrei, iti mai dau eu cateva retete siiiiimple…si eu ador pastele…sunt o mica experta in domeniu :))))
Merciii, merciii, bineinteles ca cine doreste, stie ca poate sa-si puna si parmezan. Reteta pe care am zis-o eu este super basic, poate fi transformata in functie de imaginatie si gusturi, poti adauga si brocolli si rosii cherry si tot ce-ti mai place si-ti trece prin cap 😀