Bonjour mes belles amies !
Dacă baby Deea o să vă prezinte diseară câteva rețete de mâncare super ușor de făcut, eu m-am gândit să vă dau câteva idei pentru niște cocktailuri foarte fresh.
Mi se pare super drăguț să vă puteți servi invitații/prietenii/iubiții/familia cu niște băuturi mai deosebite. Eu mă bucur mereu când merg la Deea în vizită și-mi dă să beau tot felul de bauturici bune :))
Cu ocazia asta o să păreți niște experte în domeniu și veți impresiona pe toată lumea, sunt sigură ! 😀
Să înceapă distracția :
1. Spriț de pepene galben ( O metodă ingenioasă de a folosi vinul rămas este să prepari un șpriț fructat. Îl poți servi și copiilor, dacă renunți la alcool – va fi la fel de revigorant. )
Ingrediente – 6 portii
500g de pepene galben, tăiat în bucățele, plus biluțe decupate pentru servit
coaja rasă și zeama de la 2 limes
100ml suc de mere
200-250ml de vin alb rece
limonadă rece, gheață zdrobită și câteva frigărui de bambus (opțional), pentru servit
Mod de preparare
- 1. Se pun bucățile de pepene împreună cu zeama de lime și sucul de mere într-un blender. Se mixează până când se obține un amestec omogen, apoi se adaugă coaja rasă de lime. Se acoperă și se lasă la frigider până se servește.
- 2. Pentru servit, se pune amestecul de pepene galben într-o carafă mare, în care se toarnă cantități egale de vin și limonadă. Se amestecă bine. Se înfig biluțe de pepene pe bețe de frigărui. Se pune în fiecare pahar câte o frigăruie și gheață zdrobită, după preferință, apoi se completează cu șprițul de pepene.
2. Limonadă roz de casă – 6 portii
Ingrediente
8 lămâi, plus felii extra pentru servit
200g de zahăr, plus extra după gust
140g de zmeură, plus extra pentru servit
cuburi de gheaţă, pentru servit
Mod de preparare
- 1. Se taie în fâşii coaja de la lămâi, cu un cojitor de legume, evitând pe cât posibil tăierea pieliţei albe. Se storc fructele şi se amestecă sucul, coaja, zahărul, zmeura şi 1,2l de apă clocotită. Se lasă să se răcească, apoi se strecoară, apăsând pulpa rămasă cu dosul unei linguri. Se adaugă zahăr după gust şi se răceşte în carafe. Pentru a servi, se adaugă câteva felii de lămâie, zmeură şi multă gheaţă.
3. Kiwi Collins – 10portii
Ingrediente
5 kiwi
100ml sirop de zahăr
gheaţă
500ml votcă
250g zeamă de lămâie
2l de apă minerală
felii de kiwi, pentru servire
Mod de preparare
- 1. Curăţă 5 kiwi, apoi zdrobeşte-le într-o carafă cu 100ml de sirop de zahăr. Adaugă o mână de cuburi de gheaţă, toarnă 500ml votcă şi 250g zeamă de lămâie. Împarte în 10 pahare şi umple cu apă minerală, apoi decorează cu felii de kiwi.
4. Sampanie tropicala fara alcool
Ingrediente
1 mână de căpşuni
1 kiwi curăţat
2 inele de ananas
suc de mere
suc de fructe tropicale
apă minerală
Mod de preparare
- 1. Aşezaţi în 8 pahare o mână de căpşuni curăţate şi înjumătăţite, 1 kiwi curăţat de coajă şi tăiat în bucăţi şi 2 inele de ananas tăiate bucăţi. Umpleţi paharele cu cantităţi egale de suc de mere acidulat, suc de fructe tropicale şi apă minerală, toate reci. Serviţi imediat.
5. Gin tonic cu pepene rosu – 8 portii
Ingrediente
2 lămâi verzi mari
100g de pepene rosu
250ml de gin
apă tonică
Mod de preparare
- 1. Tăiaţi 2 lămâi verzi mari în 16 bucăţi egale. Stoarceţi câte 2 bucăţi în fiecare dintre cele 8 pahare, apoi adăugaţi şi pulpa aferentă. Tăiaţi în bucăţi 100g de pepene , împărţiţi bucăţile în cele 8 pahare şi răsturnaţi deasupra câteva cuburi de gheaţă. Turnaţi câte 2 linguri de gin în fiecare şi completaţi cu apă tonică rece.
5. Pina colada
Ingrediente:
45 ml rom alb
45 ml crema de cocos Coco Lopez
75 ml suc de ananas
O cana gheata pisata
Mod de preparare:
Se amesteca ingredientele in blender pana se omogenizeaza. Se serveste intr-o nuca de cocos sau un ananas cu interiorul golit.
6. Mojito
Ingrediente:
50 ml rom
1 lime
3 lingurite zahar brun
7-8 frunze de menta
Gheata pisata
Apa mineral
Mod de preparare:
Alege-ti un pahar mare in care sa prepari aceasta minunatie de bautura pentru ca, iti vei dori sa nu se mai termine.
Ia asadar lime-ul pe care il vei taia in cubulete. Pune cateva cuburi de lime in pahar. Adauga doua lingurite de zahar brun si strecoara si cateva frunzulite de menta, dupa care piseaza toate ingredientele.
Adauga apoi gheata pisata cat sa umpli jumatate de pahar, toarna apa minerala si romul, in functie de cat de tare vrei sa fie al tau Mojito Cocktail, decoreaza-l cu o feliuta de lime pe marginea paharului si bucura-te de o bautura care sa te racoreasca
Cam acestea sunt cocktailurile la care m-am gândit și de care acum, mi-e super poftă. Aș da jumătate de împărăție și toate tricourile roz pentru un mojito bun.
Cred că în weekend organizez un mic cocktail party ! Yuhuuuu 🙂
Vă pup și aștept și alte rețete de la voi ! Care vă tentează ?
MUAH ! S.
sursa: goodfood.ro
Ce bine arata si ce frumoase sunt pozele!!!
Va pup.
http://miu-miu.ro/f
era mai interesant daca le faceai si tu :)) cand faci prima data sa ne arati
Abia am descoperit retetele . In weekend sper sa le pun in aplicare 😀
total off topic…ce vopsea de par folosesti? Imi place mult culoarea ta..si eu indiferent de ce incerc imi da reflexii..morcovi ..Retele par fff yummmy si tu esti superba.Big like!
Folosesc Garnier blond ultra diamant. In fiecare luna il aplic doar pe radacina. Inainte sa descopar vopseaua asta, aveam aceeasi problema ca si tine. Sper sa-ti fie de folos. Te imbratisez !